Make your own free website on Tripod.com

 Argan Yağı Nedir

Argan Yağı, Argan Ağacının meyvelerinden özenle ve büyük bir sabırla işlenerek elde edilen, az üretildiği için kıymetli olan bir yağdır.

Dünyada Argan ağacının yetiştiği tek yer Fas'ın güney batı sahilleridir. Argan ağacı bu özelliği nedeni ile UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir ağaçtır. Argan yağının elde edilmesi önemli bir süreçtir. Tamamı ile doğal ve yüzyıllardır kullanılan geleneksel yöntemlerle elde edilmelidir. Modern ve mekanik sistemlerle elde edilen argan yağı doğal performansını kaybetmektedir. Doğanın biz insanlara eşsiz nimetlerinden biri olan Argan Yağı, yüzyıllar boyunca Fas'lı yerel kadınlar tarafından pek çok amaç için kullanılmıştır.  Ancak bugünkü ününü doğal kozmetik ve sağlık ürünü olarak kullanılması ile elde etmiştir. Özellikle son  yıllarda, Avrupa  ve  America'da doğal sağlık, kişisel bakım, güzellik ve kozmetik ürünlerine insanların ilgisinin artması ve kimyasal ürünlerin sağlıksız olmaları, insanları doğal yöntem ve ürünlere yöneltmiştir. Argan Yağı, E vitamini yönünden, cilt bakımı ve sağlık amaçlı olarak kullanılan diğer doğan ürünlerden (palmiye ve zeytin yağı vs.) birkaç misli daha üstündür.  Doğal Yapısı içinde ;

* 70 mg üzerinde E vitamini

* 47,1% oranıda Omega 9 olarak bilenen "Oleik Asit

* 33,8% oranında Omega 6 olarak bilenen "Linoelik Asit" içerir.

* Ayrıca  yüksek oranda "Tekoferol" "Squqlene" "Steroller" ve "Polifenoller" gibi bileşenlere sahiptir.

Ürünümüz Fas'ın Casablanca şehrinde kurulmuş olan bir çiftlik ve tesiste, tamamı ile yerel halk tarafından doğal yöntemlerle toplanarak elde edilen argan ağacı meyvelerinden elde edilir. Meyvelerin işlenmesi esnasında hiç bir şekilde mekanik süreç kullanılmaz ve tamamı ile geleneksel yöntemler kullanılır.

 

* A r g a n  Y a g i  F a y d a l a r i 

Argan Yağı, içerdiği yüksek oranlı E+ vitamini sayesinde  diğer güzellik, cilt bakımı ve sağlık amaçlı doğal ürünlerden çok daha etkili bir üründür. Tüm dünyada güzellik ve kozmetik ürünü olarak kullanılmanın ötesinde cilt bakımı,  saç ve tırnak bakımı ve sağlığı için kullanılmaktadır. Argan Yağı, pekçok uzman tarafından Egzama ve Sedef hastalığı için önerilmektedir.     

* Argan Yagi'nin Cilde Faydaları

Argan Yağı, cilde uygun şekilde uyguandıkdan sonra deri tarafından oldukça hızlı bir şekilde emilir. Bu durum  deride hızlı bir nemlenme sağlar. İçerdiği E vitamini ve diğer bileşenler sayesinde, cildi kuru ve ölü deri hücrelerinde arındırarak, deri hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Argan yağının, insan cildindeki en belirgin özelliği ise, ciltteki çatlak, kırışıklık ve derideki küçük gözekleri iyileştiren "ANTI AGING"  özelliğidir. Bu özellik sayesinde insan cildinde yaşlanmanın etkileri giderilmiş olmaktadır. Fas'lı yerel halk, uzun yılardır, dudak ve cilt çatlaklarının ve kırışıklıklarıın tedavisinde "Argan Yağı"  kullanmaktadır.

* Argan Yagi'nin Saça Olan Faydaları

İnsan bedeninde yaşlanmanın en önemli ve belirgin özelliklerinden biride saç tellerindeki doğal değişikliklerdir. Orta yaşlarla birlikte, deri içindeki saç kökleri ve saç telleri kurumaya, nemini ve parlaklığını kaybetmeye başlar. Bunun neticesinde saç telleri zamanla incelir ve dökülür. Bu durumun tedavisinde kullanılan en etkili çözümlerden biride  E vitamini takviyesidir. Argan Yağı içerdiği yüksek E vitamini sayesinde, saç diplerine ve saç tellerine doğru şekilde uygulanrak, saç derisi saç kökleri ve saç tellerine doğal yollarla E vitamini takviyesi yaparak, saç tellerinin köklerden uçlara dek nemlenmesini parlaklığını geri kazanmasını sağlar. Ayrıca saçlara gerekli bakımı yaparak incelme ve dökülme sorunlarını ortadan kaldırarak dolgun ve parlak saç tellerine kavuşmanızı sağlar.