Make your own free website on Tripod.com

 Argan Yağı Nedir


Argan Yağı, Argan Ağacının meyvelerinden özenle ve büyük bir sabırla işlenerek elde edilen, az üretildiği için kıymetli olan bir yağdır.

Dünyada Argan ağacının yetiştiği tek yer Fas'ın güney batı sahilleridir. Argan ağacı bu özelliği nedeni ile UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir ağaçtır.


Argan yağının elde edilmesi önemli bir süreçtir. Tamamı ile doğal ve yüzyıllardır kullanılan geleneksel yöntemlerle elde edilmelidir. Modern ve mekanik sistemlerle elde edilen argan yağı doğal performansını kaybetmektedir.

Doğanın biz insanlara eşsiz nimetlerinden biri olan Argan Yağı, yüzyıllar boyunca Fas'lı yerel kadınlar tarafından pek çok amaç için kullanılmıştır. 

Ancak bugünkü ününü doğal kozmetik ve sağlık ürünü olarak kullanılması ile elde etmiştir. Özellikle son  yıllarda, Avrupa  ve  America'da doğal sağlık, kişisel bakım, güzellik ve kozmetik ürünlerine insanların ilgisinin artması ve kimyasal ürünlerin sağlıksız olmaları, insanları doğal yöntem ve ürünlere yöneltmiştir. 

 

Argan Yağı, E vitamini yönünden, cilt bakımı ve sağlık amaçlı olarak kullanılan diğer doğan ürünlerden (palmiye ve zeytin yağı vs.) birkaç misli daha üstündür.  Doğal Yapısı içinde ;

 

* 70 mg üzerinde E vitamini 


* 47,1% oranıda Omega 9 olarak bilenen "Oleik Asit"


* 33,8% oranında Omega 6 olarak bilenen "Linoelik Asit" içerir.


* Ayrıca  yüksek oranda "Tekoferol" "Squqlene" "Steroller" ve "Polifenoller" gibi bileşenlere sahiptir.


Ürünümüz Fas'ın Rabat şehrinde kurulmuş olan bir çiftlik ve tesiste, tamamı ile yerel halk tarafından doğal yöntemlerle toplanarak elde edilen argan ağacı meyvelerinden elde edilir. Meyvelerin işlenmesi esnasında hiç bir şekilde mekanik süreç kullanılmaz ve tamamı ile geleneksel yöntemler kullanılır.